Siyonist İsrail Gazze'ye hava saldırısı düzenledi

Cu, 14/08/2020 - 16:13

Siyonist rejim İsrail savaş uçakları, Gazze'de farklı noktalara hava saldırısı düzenledi.

Welayet News -  Korsan rejim İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de Hamas'a ait bir tünel, gözetleme noktaları ile hava savunma sistemine bağlı bir noktanın vurulduğu iddia edildi. 

Saldırının, helyum gazıyla şişirilmiş yanan balonlar gönderilmesine karşılık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Terör rejimi İsrail ordusu, dün ve önceki gün de Gazze'de Hamas'a ait noktaları vurduğunu duyurmuştu.

Irkçı İsrail’in yıllardır sürdürdüğü ablukaya karşılık, Filistinli gençler tarafından Gazze Şeridi’nden gönderildiği belirtilen yanan balonlar, çevredeki İsrail yerleşim bölgelerinde 60 noktada yangına neden olmuştu.

Yanan uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan İsrail ordusu, bu uçurtma ve balonların hazırlandığını iddia ettiği sınır bölgelerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

Bu arada Siyonist İsrail’in ilgili makamları, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne akaryakıt girişini bir sonraki bildirime kadar durdurma kararı aldı.

Filistinli yorumcular, işgalci İsrail’in, iki gün önce abluka altındaki Gazze'nin tek ticaret kapısı Kerem Ebu Salim'i, insani yardım ve akaryakıt dışındaki tüm ticari girişlere kapatmasının üzerinden bir gün geçtikten sonra şimdi de Gazze’ye akaryakıt girişini yasaklamasının dikkat çekici olduğunu belirtti.

Diğer taraftan konu hakkında açıklamalarda bulunan Hamas, işgalci İsrail yönetiminin, Gazze'nin tek ticari sınır kapısı olan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatmasını "insanlık karşıtı suç" olarak nitelendirmenin yanı sıra kapatma kararının neden olacağı her türlü olumsuz durumdan da İsrail rejiminin sorumlu tutulacağına vurgu yaptı.

Hamas Sözcüsü Berhum yaptığı yazılı açıklamada, İsrail rejiminin, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne akaryakıt ile ürün girişini yasaklamasının, tehlikeli bir saldırganlık ve işgal güçlerinin neticelerini üstleneceği hesaplanamaz sonuçları olacak bir adım olduğunu ifade etti.



Yeni yorum ekle