İslami Cihad Hareketi: BAE, Filistin davasını arkadan hançerledi

Cu, 14/08/2020 - 15:38

Filistin İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şehab, BAE ve İsrail anlaşmasını sert bir dille kınayarak, “Bu anlaşma İsrail’i kurtarmak anlamındadır ve BAE Filistin davasını arkadan hançerlemiştir” dedi.

Welayet News -  Filistin İslami Cihad Hareketi Basın Bürosu Yetkilisi Davud Şehab, BAE ve İsrail anlaşmasına tepki gösterdi. Şehab, “Bunlar (Arap yöneticiler) barış antlaşmalarıyla kendi tahtlarını kurtarmak için can atıyorlar. Bu antlaşmalar İsrail'e Filistin milleti hakkında saldırılarını arttırma fırsatını veriyor” dedi.

BAE’nin bu anlaşmanın yapılması için öne sürdüğü gerekçelerin değersiz olduğunu ve kimseyi aldatmiyacağını da vurgulayan Şehab,  “Filistin milleti sadece kendi öz gücüne yaslanacaktır ve Arapların yetersizliklerini asla hesaba katmiyacaktır. Bu anlaşma sahada çatışmaları değiştirmeyecek ve İsrail düşman olarak kalacaktır. İsrailliler bir anlaşmaya imza atsalar bile yok olmaktan duydukları korku uykuda bile pişlerini bırakmiyacaktır” diye ifade etti.

Şehab, Arap Birliği'nin yaklaşımını eleştirerek, “Arap Birliği’nin bir şey yapması zor ve bizim umudumuz milletlerde olacak. BAE ve İsrail anlaşması bölgenin kimliği için bir tehdit olacaktır ve ondan beriyiz” vurgusu yaptı.    



Yeni yorum ekle