Irak, Türkiye'nin saldırılarına yanıt vermek için güçlü ve ektin araçlara sahiptir

Per, 13/08/2020 - 18:49

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son saldırılarına karşılık vermek için Irak'ın güçlü ve etkin araçlara sahip olduğunu belirtti.

Welayet News - Irak Dışişleri Sözcüsü Ahmed Sahaf bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin saldırılarına yanıt için Irak'ın kullanabileceği en etkin araçların ekonomik ve diplomatik ilişkiler ve uluslararası örgütler ve kamuoyunun baskısı olduğunu kaydetti.

Sahaf, Türkiye'nin Irak topraklarındaki saldırılarının bu ülkenin egemenliğinin açık ihlali sayıldığını ve ülkeler arası ilişkileri düzenleyen uluslararası sözleşmeler ve kurallara ve iyi komşuluk ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Irak Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı çağırarak, Irak yönetiminin sert notasını teslim etti.

Irak Ortak Harekat Komutanlığı Sözcüsü General Tahsin el Hafaci de, Türkiye'ye ait İHA'nın Iraklı sınır muhafızlarına saldırısını tehlikeli ve Irak egemenliğine karşı bir girişim olarak niteledi.

Açıklamada Erbil'in kuzeyinde Irak sınır muhafızlarını taşıyan araca İHA ile düzenlenen saldırıda 2'si subay ve ikisi asker olmak üzere 4 sınır muhafızının hayatını kaybettiği bildirdi.

Bu arada Fars Körfezi İşbirliği Konseyi de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine yönelik saldırılarını kınadı.



Yeni yorum ekle