Yemen'den Arabistan'ın Adının Çocuk Haklarını İhlal Eden Listeden Çıkarılmasına Tepki

Per, 13/08/2020 - 16:31

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, BM'yi Suudi Arabistan'ın adının çocuk haklarını ihlal eden listeden çıkarılması yönündeki kararını eleştirdi.

Welayet News - Yemen Başbakanı Abdulaziz Salih Bin Habtur dün Birleşmiş Milletler Teşkilatı İnsan Hakları Koordinatörü Lise Grande ile yaptığı görüşmede, Suudi Arabistan'ın çocuk haklarını ihlal eden listeden çıkarılmasının BM ve dünya camiası için utanç verici ve kara bir leke olduğunu, saldırganların masum Yemen halkı aleyhindeki cinayetlerine yeşil ışık sayıldığına vurgu yaptı.

Yemenli yetkili açıklamasında, Yemen'deki bazı uluslararası kurumları eleştirerek, ''insan hakları ve insani ilişkilerden sorumlu bazı kurumların varlığına rağmen, Yemen'de kriz ve insani facianın yaşanmasına şahit olmaktayız ve bunun Suudi koalisyonun Yemen halkına yönelik muhasara ve cinayetlerinin devam etmesinden başka bir sonucu olmamıştır' dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres geçtiğimiz hafta '2019 yılında çocuklar ve silahlı çatışmalar' hakkında yayınladığı yıllık raporunda Suudi koalisyonun 2019'da 222 Yemenli çocuğun ölümünden sorumlu olduğunu belirtirken, öte yandan Suudi Arabistan'ın adını çocuk haklarını ihlal eden listeden çıkardı.

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Başbakanı konuşmasının devamında 1,5 milyon ton yakıt yükü bulunan Safir petrol gemisinin durdurulmasının devam etmesi ve her türlü sızıntının Yemen sahilleri ve Kızıldeniz'de çevre kirliliğini olumsuz yönde etkileyeceği, hatta insani faciaya sebep olabileceğini belirtti.



Yeni yorum ekle