Mısır: ABD İşgal Güçleri Suriye Topraklarını Terk Etmeli

Per, 13/08/2020 - 12:44

Mısır’daki el-İttihad el-İştiraki el-Arabi Partisi yayınladığı bildiride, ABD işgal güçlerinin Suriye topraklarındaki varlığını kınadı ve bu güçlere karşı direnişin meşruiyetini vurguladı.

Welayet News - Mısır el-İttihad el-İştiraki el-Arabi Partisi yaptığı açıklamada, ABD işgal güçlerinin Suriye topraklarında devam eden varlığını kınadı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘ABD'nin Suriye'deki varlığı yasa dışıdır ve Suriye'deki Türk güçlerinin varlığı gibi uluslararası anlaşmalara aykırıdır ve bunlar Suriye'yi derhal terk edip ülkelerine dönmesi gereken işgalci güçlerdir.

Bu güçlerin Suriye topraklarında yaptığı şey, ABD hükümeti ve destekçilerinin sorumlu tutulması gereken Suriye hükümetine karşı bir savaş suçudur.

Suriye Arap Ordusu, Siyonist-Amerikan planlarını yürüten terörist gruplara karşı mücadelede arka arkaya kazandığı zaferlerle Amerika’nın prestijini paramparça etti.

Amerika Birleşik Devletleri, Sezar yaptırımları da dahil olmak üzere ekonomik yaptırımlar uygulayarak Suriye’yi bölme planını çeşitli şekillerde uygulamaya çalışıyor, ancak Suriye hükümeti ABD’nin bu çabalarını engelleyebildi ve tarihte ABD işgalci olarak ve Suriye muzaffer olarak anılacaktır.’



Yeni yorum ekle