İran'da 5 casusluk şebekesi çökertildi

Çar, 12/08/2020 - 06:57

İran İstihbarat bakan yardımcısı, dünya emperyalizmi istihbarat servislerine bağlı 5 casus şebekesi elemanlarının yakalandığını bildirdi.

Welayet News - İran İstihbarat Bakan yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, yabandı dış istihbaratlarla bağlantılı 5 istihbarat timinin imha edildiği bildirildi.

Açıklamada imha edilen şebekelerin ve tutuklananların, nükleer, siyasi, ekonomik, askeri ve altyapı projelerle ilgili bilgileri CIA, MOSSAD ve bazı Avrupa ülkeleri ile paylaştıkları ve aynı zamanda İran ile diğer ülkeler arasında ilişkilerde sorun çıkarmaya çalıştıkları belirtildi.

Açıklamada, bu şebekelerin ve bağlantıda oldukları ülkelerin amacının İran’ın yeni teknolojilere ulaşımını engellemenin yanında, İran ile diğer ülkeler arasında sorunlar çıkarmak olduğu belirtildi.

Bu arada İran Yargı Gücü sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili,  dün  iki casus için 10 yıl hapis cezası kararının verildiğini belirterek, sözkonusu kişilerin siyonist İsrail ve Alman istihbarat servisleri için casusluk yaptıkları ithamından suçlu olduklarını  söyledi.

İsmaili,  casusluk yapanlardan Şehram Şirhani'nin de İngiliz casusluk şebekesi için çalışmakla suçlu görüldüğü ve 10 yıl hapis cezası aldığı ve bu hükmün şu anda yürürlükte olduğunu söyledi.  



Yeni yorum ekle