Bağdat'ta ABD büyükelçiliği yakınına bir kaç roket düştü

Çar, 12/08/2020 - 06:08

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yabancı misyonlar ve hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye roketli saldırı gerçekleştirildi.

Welayet News - Iraklı güvenlik kaynakları, ABD Bağdat Büyükelçiliği, yabancı misyonlar ve hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge’de bulunan köprü kavşağı yakınlarına bir adet katyuşa roketinin düştüğünü bildirdi. Saldırının ardından olay yerine bomba uzmanlarının sevk edildiği belirtilirken, roketin kimin tarafından ve nereden atıldığına dair henüz yeterli bilgi elde edilemediği kaydedildi.

Dün Irak Savunma Bakanlığına bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan açıklamada da Bağdat’ın kuzeyindeki el-Taci bölgesinde ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine ait askeri bir konvoya bombalı saldırı düzenlediği duyurulmuştu. Açıklamada lojistik destek taşıyan tırın geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilmiş mayının patlaması soncu tırların birinin taşıdığı konteynerin yandığı bildirilmişti.

Irak halkının büyük kesimi ve siyasiler Irak'taki Amerikan terörist güçlerinin Irak'tan çekilmesini istiyor.  ırak parlamentosu da,  bu konuda bir tasarıyı daha önce kabul etmiş olmasına rağmen Amerika, çıkmamakta diretiyor. 

Tags: 


Yeni yorum ekle