Irak ordusu: Türkiye'nin hava saldırısında iki komutan öldü

Sa, 11/08/2020 - 22:35

Irak ordusu, Türkiye'nin dün sınırda düzenlediği bir saldırıda sınır muhafızlarından iki komutanının öldüğünü açıkladı. Saldırıda iki üst düzey Kürt komutanın da öldüğü öne sürüldü.

Welayet News - Türkiye’nin Irak sınırında düzenlediği Pençe-Kaplan Operasyonu’nda Irak sınır muhafızlarından iki komutanın öldüğü belirtildi. Irak ordusundan yapılan açıklamada, iki Iraklı komutan ile içinde bulundukları aracın şoförünün öldüğü belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’nin hava saldırısı için ‘açık saldırganlık’ ifadeleri kullandı. Irak ordusunun açıklamasında, hava saldırısının Türkiye ve İran sınırlarına yakın Sidekan bölgesinde meydana geldiği belirtildi. Irak ordusu olaya ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi.

RUDAW: IRAK ORDUSU PKK İLE TOPLANTI YAPIYORDU

Erbil’den yayın yapan Rûdaw sitesiyse, Irak ordusuna mensup güçlerin bölgede tırmanan çatışmaların durması amacıyla Soran ilçesinin Sidekan beldesi sınırında PKK’lilerle toplantı yaptığını aktardı. Habere göre, TSK’ye ait silahlı insansız hava araçları bu toplantının yapıldığı noktayı vurdu.

Rûdaw’a konuşan Sidekan Nahiyesi Sorumlusu İhsan Çelebi, “Bugün öğleden sonra saat 15:45 civarında birkaç İHA Bradost bölgesinde Irak sınır muhafızlarına ait bir aracı bombaladı. Aralarında iki Kürt komutanın da olduğu birkaç sınır muhafızı öldürüldü” dedi. Çelebi, TSK’ye ait uçakların bölgede uçması nedeniyle cenazelerin henüz alınamadığını söyledi. 



Yeni yorum ekle