IMF gerçek yüzünü gösterdi: Lübnan'a yardım ederiz ancak bir şartla...

Pt, 10/08/2020 - 21:44

Uluslararası Para Fonu (IMF) Lübnan'da meydana gelen patlamanın ardından gözünü Beyrut'a dikti. IMF Lübnan'a maddi yardım için bazı şartlar koştu.

Welayet News - IMF Başkanı Kristalina Georgieva dün yaptığı açıklamada Beyrut’u sarsan şiddetli patlamanın ardından, ülkedeki tüm kurumların istenen reformların(!) uygulanması şartıyla, Lübnan’a yönelik yardımları iki katına çıkarmaya hazır olunduğu duyuruldu.

Acil koduyla düzenlenen bağış konferansında açıklama yapan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, söz konusu reformların kamu maliyesinde borçları ödenme gücünü tekrar eski haline getirmek için atılması gereken adımları, finansal sistemin dayanıklılığını ve halihazırda devam eden sermaye kaçışının önüne geçmek için geçici önlemler alınmasını kapsadığını söyledi.

IMF Başkanı Georgieva Lübnan'a yönelik üstü kapalı tehdit gibi açıklamasında, “Çabalarımızı iki katına çıkarmaya hazırız. Ancak Lübnan’da hedefe odaklanmasına ihtiyacımız var. Tüm kurumların oldukça gerekli olan reformları(!) uygulamaya koymak için kararlı bir şekilde ortak bir tutum sergilemesi gerekli. Bu reformlara bağlı kalmak Lübnan halkının yararına olacak şekilde ülkeye milyarlarca doların giriş yapmasını sağlayacak. Bu, ülkede politikaya yön verenlerin kararlı bir biçimde davranması gereken bir andır. Biz yardım etmeye hazırız.” dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle