İran: Hiroşima ve Nakazaki'nin bombalanmasının suçlusu kitle imha silahları karşıtıymış!

Pt, 10/08/2020 - 06:32

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerikalı roman yazarı William Faulkner'in, 'hadise asla bir kez değil' cümlesine de işaretle, 'Hiroşima ve Nakazaki'nin bombalanmasının suçlusu cevap vermek yerine kitle imha silahlarına karşıymış' iddiasında bulundu.

Welayet News - Seyyid Abbas Musevi, dün  twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'hadise bir kez veya daha fazla  olmalı, atom bombaları birden fazlaydı; Nakazaki ve Hiroşima'ya atılan atom bombaları hala Japonya ve dünya halklarını tehdit etmektedir' dedi.

Musevi, Nakazaki ve Hiroşima bombardımanının amilinin devlet olduğunu belirterek, şimdi bu devletin kitle imha silahlarına karşı olduğunu iddia ettiğini bildirdi.

Bilindiği gibi İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya'nın Hiroşima kentine 6 ağustos ve Nakazaki kentine de 9 ağustos tarihinde ABD'nin dönem  başkanı Harry Truman'ın emriyle atom bombası atılmıştı.

Sözkonusu iki atom bombası hadisesinde en az 220 bin sivil ölmüş onbinlercesi yaralanmış ve şehirler de yerle bir olmuştu.

Japonya'da bu büyük katliamı işleyen Amerika özür dilemediği gibi kitle imha silahlarına da karşı olduğunu propaganda yapmaktadır.



Yeni yorum ekle