ABD Lübnan'da kaosu kışkırtıyor

Pa, 09/08/2020 - 09:24

Amerika'nın Beyrut büyükelçiliği, yayınladığı bildiriyle, dolaylı olarak Lübnan'da kaosu ve gösterileri destekledi.

Welayet News - Lübnan'ın başkenti Beyrut limanında patlama ardından yaşanan kaos ve Beyrut'ta düzenlenen bazı gösteriler ardından bir çok kamu binasının göstericiler tarafından ele geçirilmesine müteakip Amerika, bu durumu fırsat kollayarak göstericiler ve kaosa destek çıktı.

Amerikan büyükelçiliği yayınladığı bildiride, Lübnan halkının sorumlu bir liderliğe ihtiyacı olduğunu bildirerek açıkça ülkenin içişlerine müdahale etti ve bildiride göstericilere de arka çıktı.

Amerika'nın Beyrut büyükelçiliğinin yayınladığı bildiride, Lübnan halkının kendilerini anlayan ve taleplerini yerine getirecek bir hükümete ihtiyaç duyduğuna yer verildi.

Lübnan'da batı yanlısı 14 mart hareketi taraftarları  dün bazı banka ve kamu binalarına saldırırkan çıkan kaosta bir polis öldü en az 490 kişi de yaralandı.

Beyrut dün yine göstericilerin protestoslarına sahne oldu ve  bazı kamu binaları göstericiler tarafından ateşe verildi.

Beyrut'taki Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen batı destekli 14 Mart hareketi taraftarı binlerce kişi ülkedeki yönetim şekli, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer aleyhinde sloganlar attı.

'Hesap Günü' adıyla düzenlenen gösteride, "Beyrut Limanı'nda hayatını kaybedenler için intikam" ve "Yönetimin değişmesi için bu fırsatı kaçırmıyoruz" sloganları atan protestocular Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı binalarını bastıktan sonra Çevre Bakanlığı'na ve en son Enerji Bakanlığı'na girdi. Lübnan ordusu göstericileri ilk olarak Dışişleri Bakanlığı binasından çıkarmayı başardı. Ordunun bakanlığın bulunduğu bölgeye takviye kuvvet yollamasıyla protestocuların sayısında azalma yaşandı.

Askeri konvoylar hem Beyrut'un merkezine, hem de civar bölgelere ulaştı. Bu arada Beyrut'un merkezinde göstericilerin sayısı giderek azalırken, Lübnan silahlı kuvvetleri ise her yere konuşlandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle