El-Fetih Koalisyonu: Amerikalı İşgalcileri Irak'tan Çıkarma Konusunda Kararlıyız

Per, 06/08/2020 - 17:09

El-Fetih Koalisyonu, Amerikalı işgalcileri Irak topraklarında tutmak için Siyonist-Amerikan komplolarına karşı uyardı ve bu işgalcileri sınır dışı etme konusunda ısrar etmeye devam edeceklerini belirtti.

Welayet News - El-Fetih Koalisyonu milletvekili Adi el-Şalan, el-Malume haber merkezine yaptığı açıklamada, "El-Fetih koalisyonu işgalcilerin Irak'ta uzun süre kalmasına müsamaha göstermeyecektir." dedi.

Iraklı milletvekili, siyasal safların birleşmesi ve Irak halkının iradesini görmezden gelen Siyonist-Amerikan dış komplolarına karşı direnme çağrısında bulunarak, "ABD güçleriyle ve medya araçlarıyla ABD-Irak diyaloğunu yenilgiye uğratarak, Irak'ta daha uzun süre kalmaya çalışıyor." diye belirtti.

ABD, 20 Mart 2003'te uluslararası bir koalisyonun başında, Saddam Hüseyin rejimini devirme bahanesiyle Irak topraklarını işgal etti ve 8 yıl süren işgalin ardından Aralık 2011'de varlığını sona erdirerek, Irak savaşı sona erdi. Ancak ABD Haziran 2014'te, uluslararası bir koalisyonun başını çekerek IŞİD'le mücadele bahanesiyle Irak'a tekrar müdahale etti ve Irak'ın 9 Aralık 2017'de IŞİD'i yendiğini açıklamasına rağmen, Amerikalılar da dahil olmak üzere yabancı güçler hala Irak'ta vardıklarını devam ettiriyorlar.

Tags: 


Yeni yorum ekle