Pakistan Başbakanı Han: En kötü senaryo İran ve Suudi Arabistan'ın çatışması

Sa, 04/08/2020 - 17:53

Pakistan Başbakanı İmran Han, el-Cezire haber ajansına verdiği demeçte, "Bölge için en kötü senaryo, İran ve Suudi Arabistan arasındaki doğrudan silahlı çatışmadır." dedi.

Welayet News - Pakistan Başbakanı İmran Han, televizyonda yapılan bir röportajda, İslamabad'ın İran ile Suudi Arabistan arasında doğrudan bir çatışmayı önlemek için her türlü çabayı gösterdiğini ve bu konuda da başarılı olduğunu söyledi.

İmran Han, Pakistan'ın Tahran ve Riyad arasındaki arabuluculuğunun devam ettiğini, lakin bu arabuluculuğun yavaş ilerlediğini belirtti.

Türkiye konusunda da açıklamada bulunan Pakistan Başbakanı, İslamabad'ın Türkiye ile ekonomik işbirliğini ve ikili ilişkileri geliştirmek istediğini ifade etti.

İmran Han, Yemen'deki savaş konusunda da açıklamada bulunarak, "Ülkede bir 'insani felaket' yaşanıyor ve Pakistan Yemen'de barış için çalışıyor." dedi ve Yemen'in tamamen yok olma tehlikesi altında olduğunu vurguladı.

Pakistan Başbakanı Afganistan'daki barış görüşmelerine de atıfta bulundu ve bazı partilerin bu görüşmeleri engellemeye çalıştıklarını, çünkü bu görüşmenin onların çıkarlarıyla çatıştığını belirtti. 

İmran Han, Hintli Müslümanların sorununa da değinerek, "Hindistan'daki Müslümanlara olan şey, Nazi Almanyası sırasında Yahudilerin başına gelenler gibidir." dedi.



Yeni yorum ekle