İran: ABD ve İsrail teröristleri malzeme olarak kullanıyor

Pa, 02/08/2020 - 09:00

İstihbarat Bakanı Seyyid Mahmut Alevi, Tondar adlı terör örgütünün elebaşı yakalandığını belirterek, Amerika ve korsan İsrail teröristlere ancak onlara yarar sağladığı yere kadar destek verdiklerini vurguladı.

Welayet News - Cumartesi günü bir açıklama yapan Bakan Alevi, Amerika’dan İran’da silahlı eylemleri ve yıkıcı faaliyetleri yönetimin Tondar adlı terör örgütünün elebaşı Cemşid Şarmehd güvenlik güçlerince yakalandığını belirtti.

Bir TV kanalında Tondar terör örgütünün elebaşının güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanmasının detayını açıklayan Bakan Alevi şöyle dedi:

Amerika ve siyonist rejim Tondar adlı örgütün elebaşı İran’a karşı terör eylemlerini yöneten kişi olduğunu düşündüklerini, ancak İran istihbaratının olaya hakimiyeti örgüte nihai darbeyi indirmeye vesile oldu.

Bakan Alevi yakında Cemşid Şarmehd’in yakalandığı operasyonun detayları açıklanacağını, kendini FBI elemanı bilen bu kişinin şimdi İran istihbaratının elinde olduğunu vurguladı.

Cemşid Şarmehd’in yakalanması İran istihbaratının muhaliflere indirdiği darbe bağlamında ilk komplike operasyonu olmadığını belirterek şöyle ekledi:

Cemşid Şarmehd ve örgütü tarafından 27 terör eylemi girişimi gerçekleşti, ancak hepsi istihbarat birimlerinin uyanıklığı sonucu etkisiz hale getirildi.

Interpol’un Cemşid Şarmehd’in terör eylemlerinden haberdar olduğunu kaydeden Bakan Alevi, bu teröristi yakalamak Interpol’un görevi olduğu halde ona dokunmadıklarını, bu da Batılıların terörle mücadele sloganları bir yalandan ibaret olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.



Yeni yorum ekle