ABD'den Haşdi Şabi Kararı

Ct, 01/08/2020 - 11:51

ABD temsilciler meclisi, yasalaştığı takdirde Amerika yönetimini Irak’ın Haşdi Şabi Hareketi’ne karşı bazı uygulamalarda bulunmakla yükümlü hale getiren iki yasa tasarısını onayladı.

Welayet News - Fars haber ajansının haberine göre, ABD temsilciler meclisi Washington yönetimini Irak’ın Haşdi Şabi Hareketi’ne karşı bazı uygulamalarda bulunmakla yükümlü hale getirilmesini isteyen iki yasa tasarısını onayladı.

Söz konusu iki yasa tasarısını hazırlayan ABD temsilciler meclisinin cumhuriyetçi temsilcisi Joe Wilson, yasa tasarılarının amacını Amerikalı vergi mükelleflerinin ödediği vergilerin İran destekli milislere tahsis edilmesini önlemek olduğunu belirtti.

Söz konusu iki yasa tasarısı ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un bütçe yasasına iki ek olarak hazırlandı, ancak temsilciler meclisinde onaylanması yasaya dönüşeceği anlamına gelmediği belirtildi

İki yasa tasarısının kanuna dönüşmesi için her iki yasa tasarısı, senato ve temsilciler meclisinden oluşan kongrenin iki kanadı üzerinde mutabakata vardıkları Pentagon’un bütçe taslağında ortak bir tasarı olarak yer alması gerekiyor.

Amerika temsilciler meclisi bu tasarıları, Haşdi Şabi Hareketi Irak’ta tekfirci IŞİD terör örgütü ile mücadelede en çok rol ifa eden hareket olmasına rağmen onayladı. Haşdi Şabi Hareketi şimdi de Amerikalı terörist askerlerin Irak’tan çekilmesi için en çok çaba harcayan hareket sayılıyor.

Bundan önce Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Haşdi Şabi Hareketi’ni takdir ederek bu hareketten Irak milletinin onur kaynağı şeklinde söz etmişti.



Yeni yorum ekle