Ensarullah'tan Kurban Bayramı Mesajı

Cu, 31/07/2020 - 08:21

Ensarullah Lideri Suudileri eleştirerek, onların koronavirüs bahanesiyle Haccı sembolik bir olaya indirgediklerini, ama eğlence heyetlerinin faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. 
 
Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, Suudi Arabistan’ın bu yıl Hacc merasimini kısıtlamasının Kur’an’a aykırı olduğunu belirterek bu ülkeyi eleştirdi. 
 
Yemen Ensarullah Hareketi lideri Perşembe akşamı yaptığı konuşmada, Yemenlilerin ve dünya Müslümanlarının Kurban Bayramını kutladı ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu yılki bayram, diğer İslam ülkelerinde hacılar karşılanmadan ve bunun sembolik bir olaya dönüşmesi olmak üzere Müslüman Ümmeti için büyük olaylarının meydana geldiği bir durumda gelmiştir. 
 
Haccı sadece bir ülkeden çok az sayıda katılımcı ve hacıyla sınırlamak, Kuran'ın açık ayetlerine karşı açıkça bir muhalefettir ve bu, Hac ritüelinin evrensel bir vazife olarak göze çarpan özelliklerinden birini ayak altına almak demektir.’ 
 
Ensarullah Lideri, Suudilerin hacı sayısını sınırlandırmasını "yasadışı" olarak nitelendirdi ve bu tür eylemlerin İslam dininin en önemli sütunlarından birine ve Mescid’i Haram’a ve kutsallara karşı "büyük bir suç" olduğunu söyledi. 
 
Seyyid Bedreddin Husi, Hac ritüellerinin tarihine atıfta bulundu ve tarih boyunca ve hatta günümüzde birçok hastalık ve olayın olduğunu, ancak İslam ülkelerine Hac ritüelinin hiçbir zaman kapatılmadığını söyledi. 
 
Bedreddin Husi sözlerine şöyle devam etti: ‘Mevcut durumda ve tıbbi tesislerin varlığı nedeniyle, bu yıl Hac törenlerinde gerekli tıbbi prosedürlerin nasıl uygulanacağı konusunda İslam ülkeleri arasında koordinasyon ve işbirliği yapılabilirdi. 
 
Bu yıl Suudilerin Hac ile ilgili kararları, onların İslam’ın ve Müslümanların düşmanlarından ve ABD ve Siyonist rejim ittifakından etkilendiklerini gösteriyor. 
 
Suudi rejiminin pek çok ticari ve ekonomik faaliyeti sürdürmesi, ancak buna karşılık olarak, Haccın yapılmasını engellemesi, bu rejimin İslam'ın ayinlerini ve ritüellerini küçük düşürdüğünün ve İslam düşmanlarıyla aynı yönde hareket ettiğinin başka bir göstergesidir. 
 
Suudi rejimi, insani ve ahlaki değerlerin yok edilmesinde yıkıcı bir role sahip olan eğlence heyetinin faaliyetlerini sürdürmesine izin verdi ve ilginç bir şekilde korona virüsü ona engel olmadı!" 
 
Ensarulah Hareketi Lideri, Suudi koalisyonu tarafından Yemen'e yapılan saldırının, Suudi rejiminin bu ülkeye ve Yemen halkına karşı büyük suçlarından biri olduğunu ve bunun Amerikalıların gözetiminde ve Siyonistlerin işbirliğiyle yürütüldüğünü belirtti. 
 
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Hac çok sınırlıydı ve Suudi Arabistanlı ve bu ülkede yaşayan milliyetlerden hacıların katılımıyla düzenlendi. Ama Suudi Arabistan’da birçok sanatsal törenin düzenlenmesi ve kültür ve eğlence merkezlerinin açılması, dünyadaki birçok medya aktivistinin ve Müslümanın Riyad'ın çelişkili kararlarını eleştirmesine neden oldu. 



Yeni yorum ekle