Silahlarımızın gelişmişliği düşmanın zaaf ve kuvvet noklarının tanınmasıyla uyumludur

Çar, 29/07/2020 - 11:41

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, “Silah ve teçhizatlarımızın gelişmişliği tehditlerin ve düşmanın zaaf ve kuvvet noklarının gerçek tanımı ile uyumludur ve Devrim Muhafızları Ordusu’nun tatbikatları İran milletinin çıkarlarını muktedirce koruma konusunda emin olmak amacıyla düzenlenmektedir” dedi.

Welayet News - Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Salı günü sabahından itibaren Hürmüz Boğazı’nda ve Fars Körfezi bölgesinin genelinde başlayan “Yüce Peygamber (SAV) 14” adlı askeri tatbikatın nihai aşamasının düzenlenmesi kapsamında yaptığı konuşmada, “Aziz İran milletinin hayati çıkarlarını korumaya yönelik  politikalarımız savunma amaçlı politikalardır. Yani başlangıçta hiçbir ülkeye saldırmayacağız ama taktiksel ve operasyonel olarak tamamen tahacüm pozisyonundayız” açıklamasında bulundu.

Stratejik düzeyde eylem ortamımız defansiz olduğu halde operasyonel ve taktiksel olarak baştan başa tahacüm halinde olduklarını vurgulayan Tümgeneral Selami, bugün bu askeri tatbikatta deniz ve hava uzay güçleri düzeyinde sergilenenlerin tamamen agresif olduğunu söyledi.

Tümgeneral Selami, “Operasyonel ve taktiksel olarak agresifiz ve inisiyatif elimizde olacak” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çıkarlarımıza taarruz etmeleri halinde düşmanın yüzer birimlerine yapılacak saldırı, füze operasyonu ve anti-gemi füzeleri ile donanmış hücum botlarının eşliğinde deniz sathında yüzer birimin muharebesinden oluşan bir saldırı olacağı bu tatbikatta serginlendi” .

Saldırı taktiklerinden savunma stratejisine ulaşacaklarını vurgulayan Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, Devrim Muhafızları Ordusu’nun dörtlü kuvvetleri arasında ortak operasyonlarda savaş düzeylerinin temrin edilmesi ve aziz İran milletinin hayati çıkarlarını koruma konusunda emin olunması amacıyla bu tatbikatların düzenlendiğini belirtti.

Tümgeneral Selami, sözlerinin devamında, “Reel şartlarda belirsizlikle karşılaşmayalım diye tatbikatlarımızın ortamını maharet ve teçhizatları doğru kullanma tekniğini ile sahada yaratıcılığa dayalı yeni taktiklerin karışımından oluşan bir terkibin şekillendirdiğini ifade etti.

Son olarak, Devrim Muhafızları Ordusu’nun düzenlediği tatbikatların düzeyini geniş kapsamlı, gerçeğe yakın ve gerçek düşmanlara ayarlı olduğunu dile getiren Tümgeneral Selami, “Silah ve teçhizatlarımızın gelişmişliği tehditlerin ve düşmanın zaaf ve kuvvet noklarının gerçek tanımı ile uyumludur. Savunma doktrinimiz yerel teçhizatların üretimine dayalıdır. Her tatbikatta bir önceki tatbikata göre güncellenmiş veya yeni üretilmiş teçhizatların kalitesini deneriz ve reel sahada kullanırız” dedi.       



Yeni yorum ekle