ABD'den İran'daki Askeri Tatbikata Tepki

Çar, 29/07/2020 - 10:24

İran'da Devrim Muhafızları'nın dev askeri tatbikatı başlarken, Amerikan yönetimi her zaman olduğu gibi İran'a karşı düşmanlığı çerçevesinde tatbikata tepki gösterdi.

Welayet News - Devrim Muhafızları Ordusu'nun Yüce Peygamber (SAV) 14 adlı askeri tatbikatının son aşaması, İran'ın güneyinde yer alan Fars körfezi ve Hürmüz boğazında başladı.

Amerika'nın Bahreyn'de konuşlanan 5.filo sözcüsü, dün AP ajansına yaptığı açıklamada, İran'ın sözkonusu tatbikatının 'saldırı' maksatlı olduğunu ileri sürdü. ABD'li askeri yetkili, 'biz çatışma istemiyoruz ama bölgede ABD'nin çıkarları için de her türlü savunmaya hazırız' dedi.

Bu arada Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Yüce Peygamber (SAV) 14 ” adlı geniş kapsamlı askeri tatbikatın son aşaması "Ya Ali Bin Abi Talib" kutsal şifresiyle dün sabah saatlerinde İran'ın güneyinde başladı. 

Tatbikat boyunca askeri birliklerin düşmanlara karşı savunma kapasitesi ve İran yapımı yeni askeri teçhizatlar denenecektir.

Bu geniş kapsamlı askeri tatbikatta ilk kez tatbikat alanı uzaya fırlatılan İran yapımı "Nur" adlı askeri uydudan alınan görüntülerle gözetlenecek.

Tags: 


Yeni yorum ekle