Yemen'den İran'a Teşekkür

Çar, 29/07/2020 - 10:01

Yemen Sağlık Bakanı, Umman ve İran'ın Yemen'e verdiği tıbbi yardım için teşekkür ederken, Arap ve İslam ülkelerini Yemen halkına yönelik kuşatmayı kırmaya çağırdı.

Welayet News - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Yemen Sağlık Bakanı Taha el-Mutevekkil, "Umman Sultanlığı, İran İslam Cumhuriyeti ve diğer ülkelerin tıbbi yardımlarına teşekkür ediyor ve bunu takdir ediyoruz." dedi.

Yemen Sağlık Bakanı, "Yardım gönderileri; yeni tıbbi ekipman ve suni solunum cihazları hastalık ve tıbbı önlem için kullanılan araçlardır. Üç ay boyunca askıya alındıktan sonra (Suudi koalisyonunun muhasarası nedeniyle) Umman Sultanlığı'ndan geldi." açıklamasında bulundu. 

Taha el-Mutevekkil, "Birleşmiş Milletler tıbbi yardım sevkiyatıyla ilgili görevlerini yerine getirmiyor ve bu yardım üç aydan fazla bir süredir Umman Sultanlığı'nda dolanıp duruyordu." dedi.

Taha el-Mutevekkil, Arap ve İslam ülkelerini ile dünyanın özgür ülkelerini Yemen kuşatmasını kırmaya ve Yemen halkına insani yardım sağlamaya çağırdı.

Öte yandan BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffith, Güvenlik Konseyi'ndeki görüşmelerde, uluslararası toplumu Yemen'deki görüşmelerin başarılı olması için destekleyici bir tutum almaya çağırdı.

Martin Griffith, "Birleşmiş Milletler Kurban Bayramı boyunca Yemen'de ateşkes için çalışıyor ve Yemen'de ateşkes için acil ve doğrudan adımlar atılmalı." diye belirtti. 

Tags: 


Yeni yorum ekle