Bölgedeki ABD Üsleri Hazır Ola Geçti

Çar, 29/07/2020 - 09:56

Bir CNN muhabiri, İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızlarının tatbikatıyla eş zamanlı olarak, bölgedeki iki ABD üssünün (Katar ve BAE) askeri personelinden birkaç dakika sığınaklara gitmelerini istendiğini açıklandı. 

Welayet News - CNN muhabiri şu açıklamalarda bulundu: ‘İstihbarat bilgilerinin İran'ın balistik bir füze fırlatacağını ve bu füzenin bölgede ABD’nin el-Adid (Katar) ve el-Zafra (BAE)) askeri üslerine isabet edeceğini göstermesinin ardından, bu iki hava kuvvetleri üssü kısa bir süre hazır ola geçti ve bu iki hava üssünün personeline, beyaz durum sinyali duyulana kadar sığınaklarda ya da sağlam binalarda kalmaları talimatı verildi. 

Diğer haber kaynakları da bölgedeki iki ABD üssünün hazır ol konumunda beklediğini ve ABD ve koalisyon güçlerinin sığınaklara gönderildiğini doğruladı. 

ABD savunma yetkilileri, hazır ol komutu verilmesinin ihtiyati bir önlem olduğunu söylüyorlar. Oysa ki bölgeye hiçbir füze yaklaşmadı ve yetkililer bu konuyla ilgili bilgileri analiz ettiklerini ve değerlendirdiklerini söylüyorlar. 

ABD Donanması'nın Beşinci Filosu sözcüsü Rebecca Rebarich, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’nın dünkü Büyük Peygamber (s.a.a) tatbikatına tepki gösterdi. 

Rebecca Rebarich konuyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: ‘İran'ın, sabit bir uçak gemisine benzeyen bir geminin kopyasına saldırmaya yönelik bir eylemi ve tatbikatı olduğunu biliyoruz.’ 

Rebecca Rabarish, İran'ın savunma konularına müdahale ederek, bu konuda şu iddialarda bulundu: ‘Biz, İran'ın kalabalık uluslararası su yolları civarında bu tür sorumsuz ve pervasız davranışlarını izliyoruz. 

Biz çatışma aramıyoruz; Ama ABD kuvvetlerini ve çıkarlarını bölgedeki deniz tehditlerine karşı savunmaya hazırız.’ 

Hatırlatmak gerekir ki daha önce de Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler Ofisi yayınladığı bildiride şu açıklamalarda bulundu: ‘Hürmüzgan eyaletinin halka açık alanında Salı sabahından itibaren İran Devrim Muhafızları Hava ve Deniz kuvvetlerinin katılımıyla Büyük Peygamber (s.a.v) 14 ortak tatbikatının son aşaması, “Ya Ali bin Ebu Talip” mukaddes şifresiyle "Hürmüz Boğazı'nın ve Basra Körfezi'nin batısından, kara, hava ve deniz alanlarında ülkenin derinliklerine kadar başladı.’

Tags: 


Yeni yorum ekle