ABD Korona Virüs İlacının Alımına Engel Oluyor

Sa, 28/07/2020 - 10:52

Amerika'nın Venezuela halkına yönelik insanlık dışı siyasetlerini sürdürmesini kınayan Venezuela devlet başkanı, Venezuela'nın dünyadaki dost ülkeler üzerine hesap açtığını söyledi.

Welayet News - İran, Rusya ve Çin'in müttefiği sayılan Venezuela, Amerika'nın sürekli olarak darbe tehdidi ile karşı karşıya bulunuyor.

Bu arada Venezuela hükümeti, kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'yu tanıdığını açıklayan ve Venezuela'nın yaklaşık 1 milyar euroluk altınının iadesini reddeden İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin kararını kınadı.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Venezuela, İngiliz mahkemesinin aldığı, Venezuela'yı kendi altınından mahrum bırakmayı planlayan ve Venezuela halkının mülkünü elden çıkarma hakkını ihlal eden, anormal ve saçma kararı kesin bir şekilde kınıyor" ifadelerine yer verildi.

İngiliz mahkemesinin meşru başkan olarak tanıdığı Guaido'nun 'uluslararası bir suç örgütü lideri' şeklinde nitelendiği açıklamada, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, altın rezervinin alıkonulmasında rolü olanlara karşı hukuki sürecin başlamasını talep ettiği belirtildi.

Venezuela hükümetinin İngiltere Merkez Bankası'nın dondurduğu altın rezervinin iadesi için açtığı dava reddedilmiş ve mahkeme aldığı kararda Guaido'yu 'tartışmasız bir biçimde' ülkenin başkanı olarak gördüğüne yer vermişti.

Venezuela'nın İngiltere Merkez Bankası'nda tutulan altın rezervinin değerinin 930 milyon euro olduğu tahmin ediliyor.



Yeni yorum ekle