Ensarullah: İran ile Aynı Eksendeyiz

Sa, 28/07/2020 - 09:45

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosunun bir üyesi, bu hareketin İran ile tek bir eksende olduğunu ve bölgedeki ABD ve Siyonist rejime karşı sınırsız bir savaş halinde olduklarını vurguladı. 

Welayet News - Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosu üyesi Muhammed el-Bahti, Ensarullah'ın bir direniş hareketi olduğunu belirterek, "Direniş Amerikan hegemonyasına karşı tek bir eksendir," dedi. 

Muhammed el-Bahti, Sputnik Radyosuna verdiği röportajda, ABD savaş uçaklarının Suriye hava sahasında Mahan Air yolcu uçağını taciz etmesine tepki göstererek, Ensarullah'ın ABD savaş uçaklarının İran’ın sivilleri taşıyan bir uçağına yaptığı tacize nasıl bir yanıt vereceğinin uygun bir zamanda belirleneceğini ama aynı zamanda Ensarullah'ın verdiği yanıtın, İran’ın vereceği karşılığın yerini almayacağını vurguladı. 

El-Bahti ayrıca şunları söyledi: ‘Ensarullah'ın siyasi bürosu da yayınladığı bildiride Yemen halkının özgür insanların yanında ve Amerika’nın asilikleri karşısında durduğunu açıklamaktadır. 

Ensarullah bir direniş hareketi olarak, Amerikan hegemonyasına karşı tek bir eksen üzerindedir. 

Ensarullah ve İran, bölgedeki ABD ve İsrail'e karşı yapılan sınırsız savaşta tek bir eksende bulunmaktadır. 

Geçen hafta perşembe akşamı, Beyrut Havaalanına yaklaşan bir İran yolcu uçağına Amerika’ya ait savaş uçakları yaklaştı ve pilot, uçağın seviyesini aniden düşürmek zorunda kaldı ve bu durum çok sayıda yolcunun yaralanmasına neden oldu. 



Yeni yorum ekle