Suudi Arabistan Çok Sayıda IŞİD ve el-Kaide Mensubunu Hizmetine Aldı

Pt, 27/07/2020 - 10:09

Yemen İçişleri Bakanı, halk güçlerinin ülkenin güvenlik kuruluşuna dahil edilmesi planının uygulanacağını açıkladı ve ayrıca çok sayıda IŞİD ve El Kaide unsurunun son zamanlarda işgal altındaki bölgelerdeki paralı askerlere katıldığını söyledi. 

Welayet News - Yemen İçişleri Bakanı Abdülkerim el-Husi, Yemen güvenlik kurumunun işleyişine değindi. 

El-Husi, Yemen İç İşleri Bakanlığı ve güvenlik kuruluşlarının ülkede güvenliği sağlama konusundaki başarılarına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Onlar çok sayıda terör operasyonunu engellediler ve Suudi koalisyonuna bağlı terörist hücreleri belirlediler ve tutukladılar. 

Bakan ayrıca, Yemen İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurumların performansını iyileştirmek ve arttırmak ve herhangi bir ihlal ve yolsuzlukla mücadele etmek için eyaletlerdeki askeri kuvvetlerde değişiklik yapmak adına kapsamlı bir plan olduğunu açıkladı. 

El-Husi, İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik güçlerinin komuta ve personel düzeyinde genç güçleri kullanma planına atıfta bulundu ve şunları söyledi: ‘Halk güçlerini, devrim lideri ve Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanının tavsiyesi üzerine ülkenin güvenlik kuruluşlarına dahil etme planını hayata geçirdik ve sonuçlandırmaya çalışıyoruz. 

Aldığımız bilgiler, IŞİD ve El Kaide'nin birçok unsurunun Yemen’in işgal edilen bölgelerinde paralı askerlerin saflarına katılmak için özellikle el-Beyda eyaleti olmak üzere işgal altındaki bölgelere ulaştığını doğrulamaktadır.’ 



Yeni yorum ekle