BM Yemen'de İşgalcilere Destek Veriyor

Pt, 27/07/2020 - 10:05

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, Suudi Arabistan'ın Yemenlilerin teslim olmasını istediğini ve BM'nin Yemen Özel Temsilcisinin tamamen taraflı bir şekilde hareket ettiğini söyledi. 

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, ülkedeki son gelişmelere değindi. 

Suudi Arabistan'ın Yemen'in çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarının devam etmesine değinen Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi Arabistan Yemen'de barış istemiyor; Suudilerin istediği şey Yemen'in onlara teslim olmasıdır. 

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, Birleşmiş Milletler'in Yemen'deki gelişmelerdeki pasif rolüne değindi ve "Birleşmiş Milletler Yemen'deki krizle mücadele etmek için henüz olumlu bir plan sunmadı” dedi. 

Muhammed Abdüsselam ayrıca, Yemen'in BM Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in rolünün taraflı olduğunu belirterek, Griffiths'in de eski BM Temsilcisi gibi Suudileri desteklediğini söyledi. 

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü aynı zamanda işgalciler tarafından dayatılan kuşatma gölgesinde Yemen’in İHA ve füze gücünü büyük bir başarı olarak nitelendirerek şu ifadelerde bulundu: ‘Şüphesiz Yemen'e karşı askeri saldırı devam ettiği sürece Yemen ordusu ve halk güçleri Suudilerin ve müttefiklerinin mevzilerine yönelik saldırılarını durdurmayacaktır.’ 

Tags: 


Yeni yorum ekle