Yemen Petrol Bakanı: Suudiler Yemen Petrolünü Yağmalıyor

Pa, 26/07/2020 - 18:06

Yemen petrol bakanı ülkenin petrol rezervlerinin saldırgan Suudi Koalisyonu ve paralı askerleri tarafından son yıllarda yağmalandığını belirtti.

Welayet News - El Mesire kanalının verdiği rapora göre Yemen petrol bakanı Ahmed Daris   bugün yaptığı açıklamada, " 2018 yılında saldırgan Suudi Koalisyonu yaklaşık 18 milyon varil ve 2019 yılında da yaklaşık 30 milyon varil kadar Yemen'in petrolünü yağmalamıştır." dedi.

Daris şöyle devam etti:"  Saldırgan güçler  Yemen'in petrolünden elde ettikleri geliri Suudi bankalarına yatırıyorlar. "

Yemen sağlık bakanlığı acil yardım bölümü genel müdür yardımcısı Abdülkerim El Nehari ise   ülkenin petrol ürünlerinin tükenmesi yüzünden yaşanan koşullar hakkında uyarıda bulunarak, şöyle bir dedi: "Yemen'in acil yardım bölümü neredeyse durmuş sebebi de petrol yüklü gemilere saldırgan Suudi koalisyonu tarafından el konulmasıdır. "

Daha önce de Yemenli sorumlular   bu ülkenin petrol rezervlerinin son bulması halinde  birçok bölümün ülke genelinde felç olacaklarını  ve böylece  büyük bir facianın yaşanacağını belirtmişlerdi.

Yemen halkı  gıda ve yakıt sıkıntısı çekmesine rağmen Suudi Koalisyon  Yemen petrolünden milyonlarca varili  çalarak   bu ülkeye  petrol ürünleri ve yakıt taşıyan gemilerin girmesine de müsaade etmiyor.



Yeni yorum ekle