Pompeo: Güney Çin Denizi Pekin imparatorluğuna ait değil!

Pa, 26/07/2020 - 12:33

Amerika Dışişleri Bakanı, paylaştığı bir tweette bir kez daha Çin’i eleştirdi ve Güney Çin Denizi’nin Çin imparatorluğuna ait olmadığını söyledi.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter üzerinden paylaştığı bir mesajda, bir kez daha Çin'i hedef aldı. 

Pompeo mesajında, “ABD politikası şeffaftır, Güney Çin Denizi Çin imparatorluğuna ait değildir. Eğer Pekin uluslararası kanunları ihlal ederse ve özgür ülkeler (buna karşı) bir şey yapmazsa, Çin Komünist Partisi’nin rahatlıkla başka toprakları da ele geçireceğini tarih göstermiştir. Çin Denizi’ne ilişkin anlaşmazlıklar uluslararası kanunlar yoluyla çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

Son haftalarda Çin'e karşı düşmanlığını daha da alenileştiren Pompeo, en son, Çin’a karşı yeni bir uluslararası ittifakın kurulmasını gündeme getirmişti.

CNN Haber Kanalı da yayımladığı bir raporda, Pompeo’dan ABD tarihinin en kötü dışişleri bakanı diye söz etmişti.

Pompeo, Cuma günü de California eyaletindeki Nixon Başkanlık Kütüphanesinde yaptığı bir konuşmada, Washington ve müttefiklerinin Çin Komünist Partisi’ne davranışını değiştirme yönünde baskı yapmak için ‘daha keskin ve yaratıcı yöntemler”i kullanmaları gerektiğini söylemişti.

Pompeo’nun Çin karşıtı açıklamalarına tepki veren Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise, Pompeo’nun girişimlerini bir ağacı yerinden kıpırdatmaya yeltenen karıncaya benzetti.  

Tags: 


Yeni yorum ekle