Türkiye'nin desteğindeki teröristler Suriye'de köyleri yağmalıyor

Pa, 26/07/2020 - 08:56

Suriye'de Türkiye ordusunun işbirlikçisi teröristler, işgal ettikleri Afrin bölgesinde köylülerin mallarını yağmaladılar.

Welayet News - Yerel kaynaklar SANA muhabirine verdikleri ifadelerinde; Türk işgaline bağlı kiralık teröristlerin Halep kırsalının kuzeyinde yer alan Afrin bölgesindeki bir çok köyde özel mülkleri silah zoruyla yağmaladıklarını belirtti.

Kaynaklar; kiralık teröristlerin Türk ordusunun emirleriyle bölgedeki ahalilere karşı en iğrenç suçları uygulamakta olduklarını belirtirken, bu tür uygulamalarıyla bölge ahalisine karşı baskı yapıp onları yerlerinden etme ve bölgede demografik değişim gerçekleştirmeyi hedeflediklerine işaret etti.

Kiralık teröristler, Türk ordusunun sultasında olan bölgelerde,  bölge halkını yerlerinden ettirmek ve onların yerinde teröriştlerin ailelerini yerleştirmek için girişimlerde bulunurlarken hizmet alanında altyapıları da hedef almaktadır.

Öte yandan kaynaklar; dün sabah saatlerinde Halep kırsalının kuzeyinde yer alan el Bab kentinin kırsalında EYP’ın patlaması sonucunda bir kişinin yaralandığını ve maddi hasarların meydana geldiğini belirtti.



Yeni yorum ekle