Ruhani'den Erdoğan'a: Suriye saldırısı uluslararası ilişkilerde çok çirkin bir emsal

Çar, 18/04/2018 - 09:50

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik ortak saldırısını 'uluslararası ilişkilerde çok çirkin bir emsal' olarak değerlendirdi. Ruhani, İran-Türkiye işbirliğinin Suriye'de gerilimin azalmasına yardım edeceğine inandığını da belirtti.

Welayet News - Press Tv'nin aktardığına göre Ruhani, Erdoğan ile görüşmesi sırasında ABD-Fransa-İngiltere'nin Suriye'ye yönelik üçlü saldırısı hakkında "Bazı güçlü ve zorba ülkelerin istedikleri zaman bir başka ülkeye saldırması uluslararası ilişkilerde çok çirkin bir emsal" ifadelerini kullandı.

Tahran'ın Ankara ile devam eden işbirliğinin Suriye'deki gerilimi azaltmaya yardım edeceğine inandığını belirten Ruhani ülkesinin her zaman herhangi bir ülkede kimyasal silah kullanımını kınadığını söyledi.

Ancak Ruhani saldırı iddialarını soruşturmak için görevlendirilen OPCW heyetinin bulgularını açıklamadan önce saldırının gerçekleştiğine dikkat çekti.

İran Cumhurbaşkanı "Hiçbir şey kanıtlanmamışken ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) müfettişlerinin araştırma ve incelemelerinin sonuçlarını açıklamamışken hiçbir ülkeye ya da ülkelere bir askeri eylem izni verilmemeli" ifadelerini kullandı. 

Ruhani,  Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ankara'da ay başında yaptıkları toplantıda başlıca gündem maddelerinin terörle mücadele, Suriye'de savaşı sonlandırma ve bölgede güvenliği sağlama olduğunu da vurguladı.

 



Yeni yorum ekle