Gasıp İsrail Hz İbrahim Camisini Kontrol Altına Alıyor

Cu, 24/07/2020 - 20:49

Batı Şeria'daki önde gelen Filistinli liderlerden ve El-Halil milletvekili Şeyh Nayif er-Recub, işgalci İsrail’in Hz. İbrahim Camisi'ni kontrolü altına almak için korona krizinden faydalandığını söyledi.
 
Welayet News - Şeyh Nayif er-Recub basına yaptığı açıklamada, pek çok devletin korona salgınıyla mücadele ettiği bu dönemi fırsata çevirmek isteyen İsrail rejiminin Hz. İbrahim Camisi hakkındaki hedeflerine de ulaşmak istediğini açıkladı.
 
Siyonist İsrail rejiminin Hz. İbrahim Camisi'nde Yahudi yerleşimciler için kafeterya açmasının, camiyi bütünüyle egemenliği altına alma konusundaki ilk adım olduğunu vurgulayan Şeyh Nayif er-Recub, İsrail’in Hz. İbrahim Camisi'ni kontrolü altına almasının Mescidi Aksa’yı da alacağı anlamına geldiğini belirtti.
 
Arap ve İslam âlemini Hz. İbrahim Camisi’ne karşı işlenecek suçlara tolerans sağlamamaları hususunda uyaran Şeyh Nayif er-Recub, daha sonra pişman olabileceklerini ifade etti.
 
Bir grup Yahudi yerleşimcinin geçtiğimiz günlerde Hz. İbrahim Camisi'nin avlusunda kafeterya açması dikkat çekti.
 
Siyonist İsrail'in 1967 yılından beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bulunan Hz. İbrahim Camisi, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan Baruch Goldstein adlı Yahudi fanatiğin eyleminden sonra kapatılmış ve yeniden açıldığında ise yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde ikiye bölünmüştü.
 
Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle