ABD'li Senatör: İran Karşıtı Siyasetimiz Yenilgiye Uğradı

Cu, 24/07/2020 - 10:32

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde Demokrat senatör Chris Coons, İran ve Çin arasında 25 yıllık işbirliği belgesinin yürürlüğe girmesinin, ABD başkanı ve Beyaz Saray yetkililerinin İran karşıtı siyasetlerinin yenilgiye uğradığının en bariz ispatı olduğunu itiraf etti.

Welayet News - Coons İran ve Çin arasında imzalanan 25 yıllık işbirliği anlaşmasının gerçekte Amerika'nın baskılarının bir sonucu olduğunu belirterek bu durumun Amerika'nın İran'la ilgili siyasetlerinin bir sonuç vermediğini gösterdiğini bildirdi.

Bu arada Amerikan dışişleri bakan yardımcısı Stephen Bigan da, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde Trump hükümetini temsilen yaptığı konuşmada,  Beyaz Saray'ın İran ve Çin arasındaki büyüyen ilişkilere misillemede bulunmak için ABD içinde ve müttefikleriyle koordineli bir stratejisinin olmadığını söyledi. 

Bigan, bu açıklamasının yanısıra İran'a yönelik suçlama ve asılsız iddialarını da sürdürerek, ''Amerika'nın İran ve Çin arasında stratejik işbirliklerini dikkatle gözlemlediğini' söyledi.

İran ve Çin arasında bu günlerde nihaileşmekte olan anlaşma Amerika'nın da kaygısına neden olmuş durumdadır.

İran ve Çin arasındaki 25 yıllık anlaşma, iki ülkenin siyasi, güvenlik, savunma, kültürel, tarım, ekonomi, bilim, turizm, petrol ve enerji,  iletişim altyapıları, ticaret, sağlık gibi alanları kapsıyor. 

Tags: 


Yeni yorum ekle