Irak Sünni Müftüsünden İşgal Güçlerinin Çıkarılması Gerektiği Konusunda Fetva

Cu, 24/07/2020 - 10:10

Irak Sünni Müftüsü, işgalci güçlerin ülkeden atılmasını istedi ve Sünni parlamento üyelerini işgalcilerin gitmesi için oy kullanmaları konusunda uyardı.

Welayet News - Irak'ın Sünni Müftüsü Şeyh Mehdi el-Samidai, Sünni milletvekillerini işgalcilerin Irak'tan çıkarılması için oy kullanmaları konusunda uyardı.

Şeyh el-Samidai Facebook sayfasında "Hangi Sünni milletvekili işgalci güçlerin Irak'tan çekilmesi için oy kullanmazsa Sünni dinine ve Irak'a ihanet etmiştir” diye yazdı.

Irak'ta, ABD ve diğer yabancı birliklerin Irak'tan çekilmesini talep eden meclis kararının uygulanması gerektiği yönündeki talepler arttı.

Irak parlamentosu geçtiğimiz Ocak ayında, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağdat havaalanı yakınlarında General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’e suikast düzenlemesinin ardından ABD birliklerinin Irak'tan çıkarılması kararını onayladı.

Hatırlatmak gerekir ki, 2014 yılında, uluslararası bir koalisyon çerçevesinde, Irak askeri üslerine yaklaşık 5 bin ABD askerinin yerleştirildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle