ABD: Yemen Savaşı Tarihinde Yeni Bir Dönem Başlayacak

Cu, 24/07/2020 - 10:05

Yemen ordusu ve halk güçleri zafere bir adım daha yaklaştı ve Amerika’nın haber ve analiz sitelerinin açıklamalarına göre, bu şehrin kurtarılması, Yemen savaşı tarihinde yeni bir dönem başlatacak.

Welayet News - Yemen’in merkezindeki Marib eyaleti dün bir kez daha çatışmaların artmasına şahit oldu ve Amerika’nın bir web sitesi, Yemen ordusu ve halk güçlerinin yakın zamanda Marib şehrinin kontrolünü ele geçireceği ön görüsünde bulundu.

Yemen haber sitesinin açıklamalarına göre, Yemen ordusu ve Ensarullah kuvvetleri dün el-Mahliyah şehrinde istifa eden Yemen hükümetine bağlı unsurların saldırısını geri çevirebildi ve el-Abdiyah bölgesinde ilerledi.

Yakın zamanda Yemen güçlerinin eline geçen bu iki bölge, Marib şehrinin geri kalan bölgelerinin kurtarılmasına doğru ilerlemek için en önemli geçit olarak kabul edilmektedir.

Buna karşılık, Suudi koalisyonu savaş uçakları, Yemen kuvvetlerinin ilerlemesine karşı koymak için Sarvah ve Majzar bölgelerini 10 defadan fazla bombaladı.

Edinilen bilgilere göre, Yemenliler şimdi ordu ve halk güçlerinin Marib şehri üzerindeki hakimiyetini kesin olarak görüyorlar ve bu eyaletteki operasyonun başlangıcından bu yana Marib şehri çevresindeki birçok alan Suudi koalisyonu unsurlarından kurtarıldı.

Bu bağlamda, Amerikan web sitesi "Inside Arabia", "Nohom" ve "el-Cevf" bölgelerinde Mansur Hadi hükümetine bağlı unsurların kapsamlı bir geri çekilişinin gölgesinde Husi kuvvetlerinin Marib'de büyük bir zafer kazandığını bildirdi.

Bu web sitesi Marib'in Yemen savaşında stratejik ve ekonomik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, Sana güçlerinin Marib şehri üzerindeki kontrolünün, Mansur Hadi'nin Yemen'deki hükümetinin sonuna ve ülke tarihinde yeni bir dönemin başlangıcına işaret ettiğini ve bunun her iki taraf için bir ölüm kalım çatışması olduğunu yazdı.

Petrol ve gaz kaynakları bakımından zengin olan Marib eyaleti, Mansur Hadi hükümetinin ana piyade birimi olan el-İslah Kardeşler partisinin de en önemli merkezidir. Şehrin ordu ve halk güçleri tarafından ele geçirilmesi ile istifa eden hükümetin sadece Taiz eyaletindeki alanlarda ve el-Mahra ve Hadramut bölgelerinin bir bölümünde kontrolü olacak ve diğer bölgeler Güney Geçiş Konseyi'nin (BAE ile birlikte) nispi kontrolü altında kalacak.

Tags: 


Yeni yorum ekle