Pentagon: Irak'ta IŞİD'e Karşı Zaferlerde ABD'nin Hiç Bir Rolü Yoktu

Per, 23/07/2020 - 16:34

Amerikan savunma bakanlığı (PENTAGON), dün yayınladığı bildiride, Amerikan güçlerinin son zamanlarda Irak ordusunun terör örgütü IŞİD'e karşı saldırılarında ve elde ettiği başarılarda hiç bir rolünün olmadığını' itiraf etti.

Welayet News - Pentagon tarafından yayınlanan bildiride, Amerikan güçlerinin Irak güçlerine IŞİD aleyhindeki son operasyonlarıyla ilgili hiç bir eğitim ve lojistik destek vermediğine dikkat çekilirken, Irak ordusunun hiç bir dış güce ihtiyacı olmadan IŞİD terör örgütünü ortadan kaldırabileceği bildirdi.

Bildiride, IŞİD örgütünün Irak'ta artık elinde kayda değer toprağı kontrolünde bulundurmadığına yer verilirken, Iraklı güçlerin bu örgüt karşısında son derece önemli başarılar ve zaferler elde ettiğine işaret edildi.

Bu arada uzmanlar, Pentagon'un bu bildirisinin zamanlamasının önemli olduğunu zira Iraklı siyasilerin ve halk kesimlerinin Irak'ta ABD güçlerinin bir an önce çekilmelerini güçlü bir şekilde dillendirdikleri  bir zamanda yapıldığına dikkat çekmekteler. 

Bilindiği gibi Irak Parlamentosu geçtiğimiz haftalarda başta Amerika olmak üzere ülkedeki yabancı güçlerin ülkeden çekilmeleri gerektiğini içeren bir tasarıyı onaylamıştı. Amerikan yönetimi ise Irak'tan, sözkonusu kararı gözden geçirmesini istemişti. 

Tags: 


Yeni yorum ekle