BM: Yemen'de Gıda Sıkıntısı Krizi Artıyor

Per, 23/07/2020 - 12:44

Birleşmiş Milletler Teşkilatları, Suudi koalisyonu tarafından düzenlenen saldırıların ortasındaki Yemenliler için gıda kıtlıklarında keskin bir artış olduğu konusunda uyardı.

Welayet News - Birleşmiş Milletlere bağlı kuruluşlar çarşamba günü, önümüzdeki altı ay içinde Yemen'deki gıda kıtlığında keskin bir artış yaşanacağı konusunda uyardılar.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ve Gıda ve Tarım Örgütü, Güney Yemen'de gıda temin edemeyen insanların sayısının 2 milyondan 3,2 milyona yükselmesinin beklendiğini açıkladı.

Savaş mağduru Yemen'deki gıda sıkıntısı, büyük ölçüde Suudi liderliğindeki koalisyonun Husilere karşı savaşı nedeniyle ciddi olarak yaşanan ekonomik zayıflamadan kaynaklanıyor.

Birleşmiş Milletler'e göre, Yemen'deki çatışmalar ülkede 100 binden fazla insanı öldürdü ve dünyadaki en kötü insani felaketi yarattı ve ülke içinde 3 milyondan fazla insanı yerinden etti. Yemen nüfusunun üçte ikisi hayatta kalmak için gıda yardımına güveniyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve birkaç ülke ile birlikte bir koalisyon oluşturarak 26 Mart 2015’ten itibaren  Yemen’in istifa eden kaçak Cumhurbaşkanını göreve getirmek için bir operasyon başlattı ve bu operasyonlardaki hedefine ulaşma konusunda başarısız kaldı ama hala operasyonlarına devam ediyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un sözcüsü Stephen Dujarric Pazartesi günü, kuşatma altında bulunan Yemen'deki Corona virüs salgınının esef verici durumuna değindi ve şunları söyledi: ‘Yemen'de koronavirüsten dolayı ortalama ölü sayısı çok yüksek ve endişe vericidir ve küresel oranın beş katıdır.

Yemen'de koronavirüsten dolayı ölüm sayısı hastaların yüzde 27'sinden fazladır.’

Tags: 


Yeni yorum ekle