Golan'ın Geri Alınması Suriye'nin Önceliğidir

Çar, 22/07/2020 - 09:16

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşşar El Caferi, işgal edilen Golan’ın Suriye’nin ayrılamaz bir parçası olduğunu vurgulayarak uluslararası kanunun garantilediği bütün yollarla 4 haziran 1967 hattına kadar geri almasının Suriye politikasının önceliği olduğunu söyledi.

Welayet News - BMGK’nin Batı Asya hakkında düzenlediği toplantısında siyonist İsrail'in Suriye'nin Golan dahil olmak üzere bazı topraklarını 53 yıldır işgal etmekte olduklarını ifade ederek, bunun BM Antlaşması ve Uluslararası kanunlarına açık ihlal olduğuna dikkat çekti.

Caferi, Kudüs’un ırkçı İsrail'in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini Kudüs’e aktarmasının açıkça ilan edilmesinin, siyonist İsrail’e Amerika'nın görülmemiş desteği olduğunu hatırlattı.

Caferi, işgal altında kalan Suriyeli Golanlıların BM’nin adil, soruna karşı dürüstlüğü ve etkinliğini sorgulama hakkına sahip olduklarını vurguladı.

Caferi, bölgede istikrarın ve BM’nin inandırıcılığının ancak ve ancak ırkçı İsrail'in Arap topraklardaki işgaline son verecek kararlar alınmasıyla mümkün  olabileceğini belirtti.



Yeni yorum ekle