Nuceba Hareketi'nden İngiltere'ye: Direnişin İşine Karışmak Sizin Haddinize Değil

Sa, 21/07/2020 - 10:42

Irak el'Nuceba hareketi sözcüsü Nasr el-Şemri, İngiltere'nin Irak büyükelçisi Stephen Hickey'nin Irak'ın içişlerine müdahalesi konusunda uyarıda bulundu.

Welayet News - İngiltere'nin Irak büyükelçisi cuma günü Irak'ta sosyal bir etkinliği bahane ederek Irak'ın güvenli bir ülke olmadığı yönünde yaptığı açıklama Iraklı siyasilerin ve medya çevrelerin tepkisine neden olmuştur. 

Irak el'Nuceba hareketi sözcüsü Nasr elŞemri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere büyükelçisinin Irak'ın içişlerine müdahale etmeye hakkının olmadığını söyledi.

Bu arada Irak Parlamentosunda Sadequn fraksiyonu üyesi Naim el'Abudi de, İngiliz büyükelçisinin Irak'ın içişlerine yönelik müdahalesine tepki gösterdi.

İngiliz büyükelçisinin Irak'la ilgili iddiası, Irak halkının, bu ülkede başta Amerika terörist güçleri olmak üzere  yabancı ve batılı devletlerin güçlerinin varlığının Irak'ta güvensizliğe ve huzursuzluğa neden olduğunu ve bundan dolayı bu güçlerin Irak'tan çıkmaları gerektiğine dair açıklamalarının yapıldığı şartlarda yapılıyor.



Yeni yorum ekle