Direnişten Asla Vazgeçmeyeceğiz

Pt, 20/07/2020 - 09:40

Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Berri liderliğindeki Amel Hareketi, Siyonist işgalcilerle ve onların işgalci planlarıyla mücadele etmek için direniş seçeneğine tutunulması gerektiğini vurguladı.

Welayet News - Amel Hareketi Ofisi, 2006'daki 33 günlük savaşta işgalci Siyonist düşmana karşı direnişin zaferinin yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, Lübnan'ın aynı şekilde mücadelenin merkezinde yer aldığını, çünkü Siyonist rejimin intikam peşinde koşmaya ve plan yapmaya devam ettiğini belirtti. Bu bildiride ayrıca, bugün Lübnanlıların direnişe, ilkelere ve haklara ve topraklarının hatta bir karışından vazgeçmemeye her zamankinden daha fazla bağlı oldukları belirtildi.

Amel Hareketi bildirinin devamında, Lübnan'ın işgalci rejimin destekçileri tarafından kuşatılmasının yoğunlaştırıldığı bir durumda, Lübnan'ın bölgesel sulardaki haklarının sabitlenmesi ve petrol arama ile ilgili faaliyetlerin yapılması ve İsrail rejimine bu kaynakları çalması için hiçbir mazeret verilmemesi gereğini vurguladı.

Basil Hristiyan Başpiskoposu ile bir araya geldi

Lübnan Dışişleri Eski Bakanı ve Lübnan Ulusal Kurtuluş Hareketi Başkanı Cebran Basil, bu ülkenin Hıristiyan başpiskoposuyla bir araya gelerek, Lübnan'ın Siyonist rejimin yayılmacılığına ve işgaline karşı koruması gerektiği vurguladı.

Cebran Basil el-Diman bölgesinde gerçekleştirdiği bu görüşmenin ardından, “Biz tarafsız biz şekilde, Lübnan'ın birliğini ve tüm güç unsurlarını koruyacak ve ülkeyi İsrail’in açgözlülüğü karşısında muhafaza edecek herkesin yanındayız” dedi.
 



Yeni yorum ekle