Yemen Petrol Şirketi: Birleşmiş Milletler İşgalcileri Destekliyor

Pt, 20/07/2020 - 09:32

Yemen Petrol Dağıtım Şirketi, Birleşmiş Milletler'in petrol tankerlerinin ele geçirilmesinde Suudi koalisyonunu desteklediğini söyleyerek Yemen kıyılarında onlarca yakıt taşıyan gemiye el konulduğunu açıkladı.

Welayet News - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ndeki Petrol Şirketi, BM'yi Yemen'deki işgalcileri desteklediği için eleştirerek, Suudi koalisyonunun tüm sabotajlarının sorumlusunun Birleşmiş Milletlerden başkası olmadığını belirtti.

Yemen Petrol Şirketi Pazar günü yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonunun Suudi Arabistan'ın Cizan yakınlarında 20 petrol tankerine el koyduğunu söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Birleşmiş Milletler, korsanlık davasında işgalci güçleri desteklemeye kendini adamıştır ve bu eylemlerin yıkıcı sonuçlarının tüm sorumluluğu BM’ye aittir.’

Yemen Petrol Dağıtım Şirketi, ülkedeki yakıt durumunu kritik olarak nitelendirdi ve krizi sona erdirmek için Suudi koalisyonu tarafından uygulanan yakıt sevkiyatı yasağının kaldırılması çağrısında bulundu.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti petrol şirketi şu açıklamalarda bulundu: ‘Yemen kuşatması ve Suudi koalisyonunun bu ülkeye karşı yürüttüğü sakin ölüm yöntimi son zamanlarda benzeri görülmemiş bir seviyeye yükseldi.’

Bu şirket, Suudi koalisyonunun bir veya iki gemiye el koyma konusundaki son eyleminin bu işgalci koalisyon tarafından Yemen’de işledikleri suç ve cinayetleri ve krizi örtbas etme çabası olarak nitelendirdi ve yakıt taşıyan tüm gemilere el konulmasının kaldırılması çağrısında bulundu.

BAE-Suudi koalisyonu bir aydan fazla bir süredir yakıt taşıyan gemilerin girişini aksatarak Yemen'deki petrol ve yakıt kıtlığı krizini körüklüyor. Ulusal Kurtuluş Hükümeti bu eylemlerin, hükümet üzerinde baskı uygulama ve bu koalisyonun kuzey ve merkezi cephelerdeki son yenilgilerini telafi etme doğrultusunda olduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle