Düşmanların İran’da Sabotaj Yapmaları Topyekun Savaşı alevlendirebilir

Pa, 19/07/2020 - 08:35

İran’ın BM temsilciliği Sözcüsü Alirıza Miryusefi, Bloomberg’in İran karşıtı makalesine gösterdiği tepkide, düşmanların İran’da sabotaj yapmaları topyekun savaşı alevlendirebileceğini belirtti.

Welayet News - Amerika’nın Bloomberg haber sitesinde “İran’da sabotaj İran ile bir anlaşmaya önceliklidir” başlıklı makalesine tepki gösteren İran’ın BM temsilciliği Sözcüsü Miryusefi şöyle ekledi:

Bu makale gazeteciliğin tüm kriterlerine aykırı olarak şiddet, terör ve sabotajı teşvik ediyor ve bazı varsayımları ve hataları gerçekmiş gibi sunuyor.

Miryusefi, makalede nükleer bilimcilere insanlık dışı barbarca yöntemlerle suikast düzenleyenleri takdir etmek, İran’ın altyapılarında sabotaj yapanlara alkış tutmak, hepsi şiddet ve teröre teşvik sayıldığını vurguladı.

İran’ın BM temsilciliği Sözcüsü Miryusefi bu tür davranışların gerginlikleri tırmandırmaktan başka bir işe yaramayacağını belirterek İran İslam Cumhuriyeti açıkça yaşanan son hadiselerde ecnebi eli bulunduğu sonucuna varırsa doğrudan veya dolaylı gerekli kesin cevabı vereceğini ilan ettiğini belirtti.

Makalede ileri sürülen iddiaları reddeden Miryusefi geçmiş yıllarda ve özellikle dayatılan sekiz yıllık savaş sırasında Irak rejimi İran’a kimyasal saldırılar düzenlendiğini hatırlatarak şöyle dedi:

İran İslam Cumhuriyeti çağdaş tarihin en büyük kimyasal silah kurbanı bir ülke olarak kimyasal silah tasarlama ve yapma yönünde hiç bir planı yoktur ve bu makalede ortaya atılan iddia tuhaf ve kasıtlı bir iddiadır.

Miryusefi, asıl Saddam rejiminin İran’a karşı kimyasal silahla saldırılarına karşı Batılı devletlerin suskunluğu utanç vericiydi.

Tags: 


Yeni yorum ekle