Fetih Koalisyonu: Kazımi’nin Riyad’a yapacağı ziyaretten Irak için yeni bir şey çıkmayacak

Cu, 17/07/2020 - 20:14

Irak Fetih Koalisyonu üyelerinden Muhammed Kerim, bu ülke Başbakanı’ın Riyad’a yapacağı ziyaret hakkında, “Bu ziyaretten Irak için yeni bir şey çıkmayacak ve protokollar düzeyinde kalacaktır” dedi.

Welayet News - Fetih Koalisyonu, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin Suudi Arabistan ziyaretinin protokollerden öteye geçemeyeceğini söylüyor.

Shafaaq News’e konuşan Fetih Koalisyonu üyesi Muhammed Kerim, Kazımi’nin gelecek Pazartesi günü Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaret için, “Beraberinde yeni bir şey getirmeyecek” dedi.

Kerim, “Irak bütün ülkelerle iyi ilişkiler geliştirmeli ve Irak'a muhalif olanlar da dahil olmak üzere herkes ile temas halinde olmalıyız” diye vurguladı.

Bununla, Bağdat tarafından iyi niyetin belirtilmesi adına güven verici bir mesajın gönderilmesinin amaçlandığını söyleyen Kerim, “Irak’ın bölgesel ve uluslararası çatışmalarda taraf olmaması için dengeli dış politikanın korunması gerekir” dedi.

Iraklı milletvekili, parlamentodaki siyasi grupların Bağdat ve Riyad arasında her türlü anlaşmayı gözetlediklerini de  belirterek, parlamentonun Irak ve Iraklılar için bir faydası olmayan her türlü anlaşmaya karşı olduğunu vurguladı.

Parlamentonun onayı olmadan iki ülke arasında hiçbir anlaşmanın hayata geçmeyeceğini belirten Kerim, ziyaretin ardından kendi görüş ve tutumlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını anımsattı.

Kazımi başbakanlık döneminin başlamasından bu yana ilk defa Riyad’a gitmesi bekleniyor. Tabi Riyad’tan önce Tahran’ı ziyaret edecek. 

Tags: 


Yeni yorum ekle