Şam: BM, İsrail'i Cinayetlerinin Hesabını Vermeye Zorlamalı

Cu, 17/07/2020 - 10:53

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, Birleşmiş Milletler'in Siyonist rejimi Filistin halkına ve Suriye'nin işgal altındaki Golan bölgesine karşı işlediği suçları ve ihlalleri durdurmaya zorlaması gerektiğini ifade etti.

Welayet News - Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Hussam el-Din Ala, İnsan Hakları Konseyi'nin 44. oturumuna hitaben yaptığı konuşmada, "İsrail rejiminin Filistin ve işgal altındaki Suriye'nin Golan bölgesinin demografik yapılarını değiştirmek için yerleşim yeri inşa etmeye devam etmesi ve işgal altındaki bölgelerin yasadışı ilhakı, durdurulması gereken tehlikeli bir ihlaldir ve İsrail ve destekçileri bundan sorumlu tutulmalıdır." dedi.

Suriyeli diplomat, BM'nin Filistin meselesi için sorumluluğunun devam ettiğini belirterek, "BM İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in ihlallerini izlemesi ve kaydetmesi ve işgal rejiminin yetkililerini bunlara cevap vermesi için sorumlu tutması gerekiyor." diye belirtti.

Suriye'nin BM elçisi ayrıca, Gazze Şeridi kuşatmasının kaldırılması ve mahkumların özellikle kadın ve çocuklar olmak üzere işgal rejiminin hapishanelerinde bulunanların derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.



Yeni yorum ekle