Nüceba Hareketi: Amerika Irak’ta dengeleri değiştiremez

Cu, 17/07/2020 - 10:44

Irak Nüceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Nasr El-Şemari, Perşembe akşamı el-Meyadin televizyonuna verdiği demeçte, Amerika’nın Irak’ta dengeleri değiştiremeyeceğini vurgulayarak, “Amerikalıların Irak’ı terk etmekten başka çaresi yoktur, ya da kalırlar ve güçlerine yönelik zayiata katlanırlar” dedi.

Welayet News - El Meyadine konuşan Nasr El Şemari, “Amerikan güçlerini hedef alan operasyonları kutluyoruz” diyerek, direniş güçlerinin Amerikalıları Irak’ı terketmek zorunda bırakmak için uygun yöntemler bulacağını söyledi.

Nüceba Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, Amerikan askerlerinin Irak’ta işgalci güçler olduğunu ve günbegün direniş güçleri tarafından hedef alınacaklarını vurguladı.

  El Şemari, Amerikan güçlerine karşı operasyonların sınıflandırıldığını ve direniş güçlerinin Amerikan güçlerine karşı koymak için ortak bir kararda birleştiğini açıkladı.

Irak hükümetinin yasama organı değil, bir icra organı olduğunu belirten El Şemari, ne hükümetin ne de başka hiçbir organın direnişi Amerikalılara saldırı yapmaktan alıkoyamayacağını söyledi.  



Yeni yorum ekle