Bahreyn El-Vifak Cemiyeti'nden Rejimin İdam Kararlarına Kınama

Sa, 14/07/2020 - 10:10

Bahreyn El-Vifak Topluluğu, Bahreynli iki genç olan Hüseyin Musa ve Muhammed Ramazan'ın idam cezasını şiddetle kınayan bir açıklama yaptı.

Welayet News - El-Vifak Topluluğu tarafından yapılan açıklamada, "Bahreyn rejimi siyasi bir hareketle iki Bahreyn vatandaşını ölüm cezasına çarptırdı. Bahreyn Halk Hareketi demokrasiyi savunur ve diktatörlük ve hegemonik yönetime karşı çıkar." denildi. 

El-Vifak Topluluğu tarafından yapılan açıklamada, Muhammed Ramazan ve Hüseyin Musa'nın, itirafta bulunmaları için acımasızca işkence gördüğü ve şahitlerini Bahreyn rejiminin siyasallaştırdığı haksız bir duruşmada sundukları ifade edildi. 

El-Vifak Topluluğu, "Bahreyn rejimi, adalet, demokrasi ve hukuk ile kurumlar çerçevesinde yasalara uyan bir hükümet kurulmasını isteyen halkın barışçıl hareketine katılan çok sayıda sivili kasten ve çeşitli şekillerde şehit etti." açıklamasında bulundu. 

Açıklamada, Bahreyn rejiminin bazı insanları ateşli silahlarla, işkenceyle, zehirli gazla, güvenlik araçlarının altına atarak şehit ettiği veya cezaevlerinde tıbbi tedaviden yoksun bıraktığı belirtilerek, "200'den fazla Bahreyn vatandaşının öldürülmesinin ana faillerinden hiçbiri ölüm cezasına çarptırılmadı." denildi. 

El-Vifak Topluluğu ayrıca, Bahreyn rejiminin şiddetli ve dayanılmaz işkence altında itiraf etmek zorunda kalan Bahreyn vatandaşlarına karşı ölüm cezası verdiğini belirtti.

El-Vifak Topluluğu son olarak Bahreyn'deki krizin çözümüne değinerek çözümün, demokrasinin kurulmasıyla özetlenen Bahreyn halkının taleplerini karşılamak ve Bahreyn halkının bu ülkede egemenliğin temeli olması olarak belirtildi. Böylece diğer ülkelerin onurlu ve istikrarlı hükümetleriyle eşit bir hükümet kurabilecekleri duruma gelecekleri ifade edildi.



Yeni yorum ekle