Pentagon, savaş gemisindeki patlama konusunda sessiz

Pt, 13/07/2020 - 16:57

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan savaş gemisi USS Bonhomme Richard gemisindeki yangın ve patlama hakkında sessizliğini koruyor.

Welayet News - Amerikan USS Bonhomme Richard savaş gemisindeki yangın ve patlama olayının ardından 19 saat geçmesine rağmen Pentagon bu olayın nedenleri hakkında bir açıklama yapmayarak sessiz kalmayı tercih ediyor.

USS Bonhomme Richard savaş gemisi komutanları, bu gemideki yangın olayını acı verici bir felaket olarak niteliyorlar.

Amerikan medyasında yer alan habere göre, ABD’nin California eyaletine bağlı San Diego kentindeki San Diego Deniz Üssü’nde rutin bakımlar nedeni ile demirli olan USS Bonhomme Richard isimli savaş gemisinde  yangın çıktı. San Diego İtfaiye Departmanına bağlı ekipler yangına hem karadan hem denizden müdahale etti. Görgü tanıkları ise gemide patlama sesi duyduklarını ve ardından yangın çıktığını bildirdi.

Yaklaşık 1000 mürettabat kapasitesine sahip gemide hafta sonu olması nedeniyle yangın esnasında sadece 160 mürettebatın olduğunu kaydeden ABD Deniz Yüzey Kuvvetleri Pasifik Filosu Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Mike Raney, hafif şekilde yaralanan 4 sivil ile 17 mürettebatın hastaneye nakledildiğini ifade etti.

Tags: 


Yeni yorum ekle