Hizbullah: İsrail Saldırısının Bedelini Ödeyecek

Sa, 17/04/2018 - 09:17

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı; ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye saldırılarının bu ülkede hiçbir şeyi değiştirmediğini belirterek, Tayfur Üssü'nde İranlıların kasten katledilmesine karşılık verileceğini ifade etti.

Welayet News - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, el-Meyadin'e yaptığı açıklamada; ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye saldırılarının hedeflerini gerçekleştirmediğini zira bu saldırıların Suriye'de hiçbir şeyi değiştirmediğini kaydetti.

Trump'ın Suriye'ye karşı savaş tamtamı çaldığına dikkat çeken Şeyh Kasım; ancak Suriye'de boş alanları hedef aldığını belirtti.

Trupm'ın küresel bir savaşa girmesinin ABD'nin zararına olduğunu anladığını söyleyen Naim Kasım; Suriye'ye saldırının sadece "Bende Varım" diye gerçekleştiğini kaydetti.

Seyyid Hasan Nasarullah'ın Vekili; Suriye'ye saldırılarda 3 kişinin yaralandığını ve daha önce hedef alınan noktaların vurulduğunu sözlerine ekledi.

Amerikalıların saldırı ve gerçekleşeceği zaman hakkında Rusya'yı bilgilendirmiş olmalarının onların savaş peşinde olmadığı anlamına geldiğini, ABD'nin Rusya ile karşı karşıya gelmek ve saldırı sonrası Suriye için hiçbir planının olmadığını kaydetti.

Naim Kasım; Suriye'ye saldırıların askeri karşılık verilmeye layık olmadığını sözlerine ekledi.

Atılan 100 füzeden 70'inin Suriye hava savunması tarafından imha edilmesinin saldırının başarısız olduğunu gösterdiğini söyleyen Naim Kasım; saldırı sonrası krizin çözümün daha çetrefilleştiğini ifade etti.

Amerikalıların saldırı üzerinden siyasi müzakerelerdeki kendi konumlarını iyileştirmeye çalıştığını ancak direnişin zaferinin onları gafil avladığını belirten Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı; Suriye'de siyasi çözüme ulaşmak için bir yıl veya daha fazla zamana ihtiyaç olabileceğini kaydetti.

Kasım; üçlü saldırının Duğa Guta'nın işgalden kurtarılmasıyla ilgili olduğunu, Amerikalıların Suriye başkentindeki kendi kozunu kaybettiklerini belirtti.

Nasim Kasım; "Fars Körfezi Arap ülkelerinin tahriki Suriye'ye üçlü saldırının düzenlenmesinde etkili oldu ve Suudi Arabistan Suriye'ye karşı geniş çaplı savaş istiyor" diye açıklamada bulundu.

Şeyh Kasım ayrıca; Arap Birliği Zirvesi'nin hiçbir değeri olmadığını, Suudi Arabistan'ın bu zirvesi kendi girişimlerinin üstünü örtmek için kullandığını ifade etti.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı; Tayfur Üssü'nde Siyonist rejim tarafından İranlıların kasten katledilmesinin karşılığı olacağını ve İran'ın İsrail'e tepki vereceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Nasim Kasım ayrıca İsrail'in büyük bir savaş için hazır olmadığını, direniş cephesinin Suriye'deki hareketinin daralmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

Şeyh Kasım; Hizbullah'ın Suriye'deki varlığının sebebinin Lübnan ve direnişe destek için olduğunu, Suriye'de siyasi çözümün sağlanması halinde Suriye'de kalmalarına bir gerek kalmayacağını ifade etti.

Hizbullah Genel Sekreteri sözlerinin devamında; Hizbullah'ın Filistin direnişine mali ve askeri destek bulunduğunu ve Filistinlilerin yanında kalacağını kaydetti.

"Dönüş Yürüyüşü"nün bir parçası olduklarını söyleyen Şeyh Naim Kasım; "Suudi Arabistan'ın Trump'a verdiği veya Suriye'ye ödediklerini Filistin'e harcasaydı, Filistin kurtulmuş olurdu." diye konuştu.

Kasım, Filistin'de son gösteriler sırasında; Suriye, İran ve Hizbullah'ın desteklendiğine işaretle, bunun kendileri arasında işbirliğinin işareti olduğunu kaydetti.

 



Yeni yorum ekle