Suriye Halkı Konuştu: Bizi Yıldıramazlar

Sa, 17/04/2018 - 08:51

ABD, İngiltere ve Fransa’nın 14 Nisan’da ‘kimyasal yalanlarla’ yaptıkları saldırıya karşı Suriye halkı sokağa çıktı, Esad’a, devletine ve ordusuna sahip çıktı.

Welayet News - Yedi yıllık ağır krizin ardından Şam’da bahar umudu doğdu. ABD, İngiltere ve Fransa’nın ‘üçlü saldırısı’ sonrasında Suriyeliler meydanlara indi, zafer kutlaması yaptı. En büyük buluşma başkent Şam’daki E-mevi Meydanı’nda oldu. Üniversite ve liseli gençlerin ağırlıkta olduğu buluşmada orduya ve devlete destek sloganları atıldı.

Şam sokaklarında herkes ordunun savunma yeteneklerini, Rusya’dan alınacak yeni füzeleri, askeri hedefleri konuşuyor. Gençler gelecek planlarını Suriye dışına çıkmak yerine ülkede kalıp yeniden imar sürecine katılma yönünde değiştiyor.

Üniversite son sınıf öğrencisi Ahmed Verde ‘Başka ülkeye böyle bir saldırı olsa millet bodruma kaçar biz çatıya çıkıp video çektik’ dedi. Ahmed, ‘Onlardaki olanaklar bizde yok, ama biz kanımızın son damlasına kadar onurumuzu savunacağız’ diye ekledi. Suriyelilerin Aydınlık’a verdiği demeçler şöyle:

| 16 yaşındaki Mecdil Amir: “Suriye Ordusu’nun zaferlerlerini kutlamak için buradayız.”

| 17 yaşındaki Rubal Ahmed: “Allah ordumuzu ve Cumhurbaşkanını ve Şam’ı korusun. Orduya destek olmak için ve zafer kazandığımızı göstermek için buradayız.”

| 16 yaşındaki Aya Arıksusi: “Suriye Ordusu’nun her bir neferiyle gurur duyuyoruz. Allah onları korusun, Allah dostlarımız İran, Rusya ve Hizbullah’ı da korusun. Çok yakında bütün Suriye’de zaferi kutlayacağız.”

| 15 yaşındaki Zeyn el-Hayat: “Bugün üçlü saldırıya karşı ve Guta’daki zaferi kutlamak için toplandık.”

| 15 yaşındaki Haydar Kasım: “Ordunun zaferleri nedeniyle buradayız, gurur duyuyoruz, hepimiz burada el ele birlikteyiz. Suriye’ye karşı yapılan bu saldırıda ordumuz gereken cevabı verdi onlara...”

| 15 yaşındaki Leyis Abbas: “Bugün çok güzel bir gün Suriye Ordusu’nu ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı kutluyorum. ABD darbelerinden korkmuyoruz. Suriye ordusu olmasaydı ve Rusya’nın desteği olmasa bugün bu zaferi yaşayamazdık.”

| Zeyn Süleyman: “Burada toplanma sebebimiz Doğu Guta ve üçlü saldırıya karşı ordunun fedakarlığı ve zaferi nedeniyle burada toplandık. Üçlü saldırıdan korkmadık. Bizim savunma sistemlerimiz var. Rusya gibi bir dostumuz var. Gelecekte inşaat mühendisi olup yıkılan ülkemi yeniden inşaa etmek istiyorum.”

SURİYE ORDUSU’NA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

Suriye’nin Lazkiye ilindeki Teşrin Üniversitesi’nde binlerce öğrenci Suriye’ye karşı üçlü saldırıyı kınamak ve ordunun yanında olduğunu göstermek amacıyla önceki gün gösteri düzenledi. Suriye’nin bayrağı ve Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın fotoğraflarıyla sloganlar atan üniversite öğrencileri, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye karşı üçlü saldırılarını sert bir dille kınadı.

 



Yeni yorum ekle