Şam: Amerika’nın General Süleymani’ye yönelik suikast girişimi devlet terörüdür

Cu, 10/07/2020 - 17:30

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin Suriye Daimi Temsilcisi, Amerika’nın General Kasım Süleymani’ye yönelik suikast girişimini devlet terörü olarak niteledi.

Welayet News - Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Suriye Temsilcisi Hisameddin Ala, ABD ile işgalci İsrail rejimi ve Türkiye yönetiminin insansız hava uçaklarını kullanarak artan askeri saldırganlıkları, İnsan Hakları Konseyi’nin sessizliğinden kaynaklı devlet terörü ve bu tür girişimlerin önünü almaya güç yetirememesi uluslararası barışı ve güvenliği tehdit edip uluslararası kanunları, Birleşmiş Milletler Sözleşmesini ayak altına aldığını vurguladı.

Cenevre’de yapılan İnsan Hakları Konseyi toplantısında konuşan Suriyeli yetkili, terörizm ile mücadelede belirgin bir rol oynayan İslam İnkılabı Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’nin Amerikan insansız hava uçağı ile suikaste uğramasının sıradan bir suikastı aşan riskler barındırdığını ve devlet terörünün işlediği bir cinayet olduğunu söyledi. Ala, ayrıca, Amerika’nın bu cinayeti aklamak için hiçbir yasal dayanağı bulunmayan bahaneler uydurduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle