ABD Kongresi'nde İran aleyhinde bütçe onaylandı

Cu, 10/07/2020 - 13:27

ABD Kongresi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ülke dışındaki yeni operasyonlarıyla ilgili olarak İran'ın barışçı nükleer faaliyetleri aleyhinde kullanılmak üzere sunulan bütçe taslağını onayladı.

Welayet News - Sözkonusu bütçenin onaylanmasıyla, Amerikan dışişleri bakanlığının 2021'de İran'ın barışçı nükleer programları aleyhindeki faaliyetlerini gözalıcı şekilde daha da artırılması bekleniyor.

Sözkonusu bütçe, Amerikan Kongresi'nde Cumhuriyetçi ve Demokratlar'ın ekseriyetinin oyunu aldı.

Bu arada sözkonusu bütçede terör rejimi İsrail'in güvenliğiyle ilgili olarak da 3 milyar dolar yardım yapılması yer alıyor.

Öte yandan Amerikan Kongresi'nin İran aleyhinde onayladığı bütçenin hemen ardından ABD'deki siyonist kuruluşlar, bunun çok iyi bir karar olduğunu bildiren açıklamalar yaptılar.

İran İslam Cumhuriyetinin nükleer teknolojiden barışçı amaçlı yararlanmasına ve de Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun bunu yayınladığı ondan fazla raporla teyit etmesine rağmen Amerika, kanunsuz bir şekilde nükleer anlaşmadan çıkmasına gerekçe bulmak için İran'ın sözkonusu faaliyetlerinin askeri amaçlı olduğunu göstermeye çalışıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle