İngiliz Donanması Yemen'i Abluka Altına Almada Suudi Koalisyonuna Yardım Ediyor

Per, 09/07/2020 - 10:16

Salı günü, bir haber sitesi İngiliz donanmasının Suudi, BAE ve Bahreyn donanmaları ile işbirliği yaptığını ve Yemen limanlarının kuşatılması konusunda onlara gerekli eğitimi verdiğini açıkladı.

Welayet News - Daily Maverick haber sitesine göre İngiliz donanması Eylül 2015'te, Yemen limanlarının kuşatılması konusunda dört haftalık gerekli eğitimi alması için Güney İngiliz şehri Ports Mouth limanına Birleşik Arap Emirlikleri donanmasından bir subayı davet etti. Bazı kaynaklara göre, Bahreyn donanması da koalisyonun Yemen'i abluka altına almasına yardımcı oldu ve Yemen'deki çatışmalar sırasında Bahreynli birçok askerin öldüğü belirtildi. 

Bu haber kaynağına göre, Mart 2016'da da İngiliz deniz subayları, 15 Suudi denizciyi eğitmek için bir haftalık bir kurs düzenledi. İngiliz Donanması daha sonra Eylül 2016 - Mart 2017 tarihleri ​​arasında BAE ve Suudi personeli için Özel Ekonomik Bölge Koruma kursu düzenledi.

Bahreyn Demokrasi ve Hukuk Enstitüsü analisti Seyyid Ahmed el-Vadayi, İngiliz deniz donanmasının Suudi Koalisyonunu eğitmesinin utanç verici olduğunu ifade ederek, "Bahreyn'deki İngiliz deniz üssü karşılığında hükümet, Yemen'de eşi görülmemiş bir insani felaketi kolaylaştırdı." dedi.

Haber sitesi başka bir bölümde, İngiliz Donanması'nın BAE Donanması için oluşturduğu 2019 eğitim programının içeriğine de değinerek, İngiltere'nin güneyindeki Lympston'da BAE komandolarının 60 haftalık bir süre boyunca kara, deniz ve helikopter operasyonları yürüttüğünü yazdı. 



Yeni yorum ekle