ABD'nin Irak’taki Varlığına Karşı Çıkanlara Yönelik Saldırılar

Çar, 08/07/2020 - 12:38

Irak’taki protestocuların acımasızca öldürülmesinde ABD ve Siyonistlerin rolü olduğuna değinen Irak Ketaib-i Hizbullah Hareketi, muhalif medyanın suikasta uğraması olaylarında ABD'nin işgaline karşı olanlara karşı bir suçlama politikası izlediğini vurguladı.

Welayet News - Ketaib-i Hizbullah Hareketi, muhalif medyanın, Irak güvenlik uzmanlarından Hişam el-Haşimi’nin suikasta uğraması olayında yaptığı suçlamaların, Amerika ve Siyonist rejimin projeleri doğrultusunda Amerika işgali karşısındaki direnişe karşı olduğunu belirtti.

Ketaib-i Hizbullah Hareketi yayınladığı bildiride, Amerika’nın Irak’taki varlığına karşı çıkanlara yönelik saldırı ve suçlama dalgasının muhalif medyanın açık bir politikası olduğunu vurguladı.

Ketaib-i Hizbullah, muhalif medyanın aziz Iraklılara karşı suçlamalarda bulunarak, Siyonistlerin bir tribünü haline geldiğini belirtip şunları söyledi: ‘Amerika’nın işgal projelerine karşı çıkan taraflara karşı yapılan suçlama dalgalarının hızı, cinayet araçlarının ve iftiraların ikisinin de aynı olduğunu kanıtlamaktadır.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Son yıllarda yapılan protestolardaki acımasız cinayetlerde Amerikalıların ve Siyonistlerin müdahalesi olduğu tam anlamıyla netlik kazanmıştır ve Amerika’nın ve destekçilerinin terör suçlarının karnesi, onların kin ve terör yolunda olduklarını ortaya çıkarmış ve bu terör kararlarını alanların rezaletini ve aşağılığını göstermektedir.

Mücahitlerimiz ve savaşçılarımız, mertlik ahlakı ve İslam dininin sağlam değer ve ilkeleriyle süslenmiştir ve işgalcilerin ve asilerin suikastları direniş askerlerini ahlaki, ulusal ve yasal vazifelerini yerine getirmekten alı koyamayacaktır.’

Irak İçişleri Bakanlığı Halkla İlişkiler ve Enformasyon Müdürünün ifadesine göre, dün gece Bağdat'ın Zioneh bölgesinde iki motosikletçi Iraklı analist ve güvenlik uzmanı Hişam Haşimi’yi hedef aldı, hastaneye kaldırılan Haşimi hayatını kaybetti.

Haşimi’nin bir televizyon röportajından sonra suikasta uğradığı söyleniyor. IŞİD terörist grubuna bağlı bazı hesaplar, grubun üyelerinin suikastı gerçekleştirdiğini söylüyor, ancak bazı medya kuruluşları saldırıyı Haşdi Şabi ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar.

Tags: 


Yeni yorum ekle